Nihilismul - credinta ca nu exista un Adevar absolut, ca tot adevarul este relativ - este filosofia de baza a secolului al XX-lea. El a devenit atat de raspandit si de omniprezent in vremurile noastre, a patruns atat de adanc in mintile si in inimile tuturor oamenilor din ziua de azi, incat combaterea lui cere un efort supraomenesc. Miezul acestei filosofii a fost exprimat foarte limpede de catre Nietzsche in cuvintele: „Dumnezeu a murit, deci omul devine Dumnezeu si totul este posibil.“
Numai Dumnezeul crestin este in acelasi timp putere deplina si iubire deplina; numai Dumnezeul crestin, prin iubirea Lui, i-a fagaduit omului nemurirea si, prin puterea Lui de a implini acea fagaduinta, a pregatit o Imparatie in care oamenii vor trai in Dumnezeu ca dumnezei, dupa ce vor fi fost inviati din morti.
Adevarul cel mare al crestinismului este ca nu exista nimicire si nu exista incoerenta, ca tot nihilismul si absurdismul sunt zadarnice. Trebuie sa redevenim crestini. Este zadarnic, de fapt este chiar absurd, sa vorbim de reformarea societatii, de schimbarea cursului istoriei, de iesirea din epoca absurditatii, daca nu Il avem in inimi pe Hristos; iar daca Il avem, nimic altceva nu mai conteaza.