Informaţii despre livrare şi plată

Cum pot plati pentru produsele cumparate?


Exista mai multe modalitati de plata, in functie de preferintele dumneavoastra. Astfel, puteti opta pentru:

 1. Plata la livrare (in numerar)  Metodă disponibilă doar pe teritoriul Republicii Moldova
  Achitarea produselor la livrare cash pe baza facturii ce insoteste coletul Litera ( livrat prin curier ). Cărțile vor fi rezervate nu mai mult de 24 ore. 

 2. Plata cu cardul bancar
  Card de credit/debit - daca ati selectat card  de credit/debit ca metoda de plata, este necesar sa completati un formular cu datele  despre acesta. Daca tranzactia  a fost reusita, urmatorul ecran va multumeste pentru comanda pe site-ul nostru si va ofera informatiile relevante pentru comanda. Aceste informatii le veti  veti primi de asemenea prin e-mail.
  Acceptam urmatoarele carti de credit/debit: Visa, Visa Electron, Mastercard/Eurocard, Maestro, inclusiv cardurile virtuale Visa sau MasterCard. Folosind ca metoda de plata card-ul bancar de credit/debit comanda dumneavoastra va fi procesata doar dupa confirmarea creditarii contului  cu suma transferata.

 3. Plata prin transfer bancar 

  Achitarea in avans prin ordin de plata in contul:
  Media Grup Litera SRL
  Cod fiscal:1003600090957
  Cont de decontare:
  IBAN MD70AG000000022514806965
  Cod bancar:
  AGRNMD2X
  Banca:B.C.Moldova-Agroindbank SA Chisinau
 4. Plata ramburs prin curier Metodă disponibilă doar pe teritoriul Republicii Moldova
  Este disponibilă achitarea prin ramburs către curier la momentul livrării. Cărțile vor fi rezervate nu mai mult de 24 ore. 

Pot folosi mai multe metode de plata?


Puteti folosi diverse metode de plata pentru comenzi diferite. Nu puteti opta pentru mai multe modalitati de plata in cadrul aceleiasi comenzi.


Metode de  livrare


 1. Prin curier Rapid cu Novaposhta Metodă disponibilă doar pe teritoriul Republicii Moldova
  Livrarea se efectuează în decurs de 24 de ore la adresa indicată la plasarea comenzii (domiciliu sau serviciu). Înainte de livrare, veți fi contactat telefonic de către curier.  Costul livrării se calculează în funcție  de destinație și greutatea coletului. Pentru comenzile din mun.Chisinau
   a căror valoare depășește 1000 MDL, livrarea este gratuită!


Obligatiunile  partilor


Furnizorul  se obliga  sa ia nota  de reclamatiile facute de cumparator la receptie cu privire la calitatea cartilor livrate, si sa ia toate masurile corespunzatoare pentru  inlocuirea  cartilor  necorespunzatoare calitativ.
Cumparatorul se obliga sa efectueze  receptia cantitativa si calitativa a cartilor primite si sa comunice Furnizorului orice nereguli constatate, in termen de maxim trei zile de la receptie, perioada dupa care Furnizorul este exonerat de orice responsabilitate

Cum cumpar produse de pe site-ul [www.litera.md]?


Editura Litera vinde on-line produsele sale prin intermediul serviciilor de plata on-line  asigurat de BC “Moldova-Agroindbank” S.A.  Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele băncii.In acest fel putem asigura clientilor nostri un serviciu sigur si eficient de comanda si plata on-line.
Puteti cumpara produsele noastre on-line urmand 3 pasi:

 1. Selectati produsul pe care doriti sa-l achizitionati si apasati butonul "Adauga in cos".
  Accesati cosul de cumparaturi si apasa butonul "Continua"

 2. Introduceti datele dvs. personale.
  Aceste informatii sunt necesare pentru procesarea corecta si eficienta a comenzii plasate de catre dumneavoastra. Introducerea datelor personale se face utilizand o conexiune criptata SSL pe 128 biti.
  Mai multe informatii sunt disponibile in rubrica "Cat de sigur este pentru mine sa platesc on-line?".
  Informatiile personale nu sunt transferate catre alte terte parti, nici de catre Editura Litera, nici de catre BC Moldova-Agroindbank SA. Aveti grija sa completati formularul corect si sa indicati persoanele la care se va face facturarea si livrarea.
  Adresa de e-mail are importanta extrema deoarece informatiile legate de comanda si produsele comandate vor fitransmise via e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda a produsului. Mai mult de atat, Editura Litera si BC Moldova-Agroindbank SA nu vor putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii comenzii dumneavoastra.
  Daca adresa de livrare nu este aceeasi ca adresa de facturare, bifati casuta corespunzatoare. Alegeti metodele de plata si transport si confirmati comanda prin apasarea butonului "Trimite comanda".

 3. Introduceti datele despre credit/debit card:
  Daca ati ales metoda de plata "Card credit/debit" este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra. Pentru platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si Mastercard/Maestro) este folosit sistemul "3-D Secure" elaborat de aceste organizatii care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant. "3-D Secure" asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele BC Moldova-Agroindbank SA, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard. In plus, "3-D Secure" este un sistem de autentificare a identitatii posesorilor de carduri in mediu electronic. Procesul de autentificare a posesorului cardului se face pe baza codului de securitate cunoscut numai de posesor si se desfasoara numai pe serverele Visa sau MasterCard, dupa caz. Sistemul "3-D Secure" permite efectuarea de cumparaturi on-line cu orice card emis sub licenta Visa sau MasterCard, inclusiv cele de debit si cele electronice Maestro si Visa Electron. Sunt acceptate si cardurile virtuale de aceste organizatii.

Daca tranzactia prin card a fost reusita, urmatorul ecran va multumeste pentru comanda pe site-ul nostru si va ofera informatiile relevante pentru comanda.
Aceste informatii le veti primi de asemenea prin e-mail.

Cat de sigur este pentru mine sa platesc on-line?


Produsele de pe acest website sunt comercializate on-line prin intermediul serviciilor de plati on-line oferite de BC Moldova-Agroindbank SA . Riscurile asociate unei plati on-line sunt:

 • Datele personale introduse de dumneavoastra pentru completarea comenzii sa intre in posesia unor terte parti si sa fie abuziv folosite – Editura Litera si BC Moldova-Agroindbank SA  garanteaza securitatea sistemelor sale informatice. Cititi  "Politica de confidentialitate Litera" pentru mai multe informatii despre subiect. 
 • Datele dumneavoastra in cazul platilor prin card bancar – numar de card, data expirarii, etc. – sa intre in posesia unor terte parti si sa fie abuziv folosite. In cazul sistemului "3-D Secure" aplicat de catre ePayment pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici-un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele BC Moldova-Agroindbank SA, aceastea fiind direct introduce in sistemele Visa sau MasterCard, dupa caz. In plus, in cazul in care cardul dumneavoastra a fost emis de catre o banca certificata in sistemul "3-D Secure", autorizarea tranzactiei se face doar dupa autentificarea dumneavoastra in acest sistem – introducerea unui cod/parola secreta stiuta numai de dumneavoastra, similar codului PIN la tranzactiile de la ATM. Cititi "Verified by Visa" si "SecureCode" pentru detalii complete legate de sistemul "3-D