Despre noi

Litera este cea mai veche editură privată înregistrată în Republica Moldova (3 mai 1989). Pe parcursul celor aproape de 35 de ani de activitate a editat circa 15000 de titluri de carte, cu un tiraj general de peste 80 milioane de exemplare.

Din Grupul Editorial Litera fac parte două edituri  (una în România şi alta în Republica Moldova) 

Litera este distinsă cu medalia de aur "Marca Comercială" 2009 şi cu Premiul mare Mercuriul de aur al concursului Marca comercială 2010, 2011, iar directorul ei general a fost decorat cu cele mai înalte ordine şi medalii de stat ale României şi Republicii Moldova, printre care Steaua României în grad de ofiţer şi Ordinul Republicii.

Pe parcursul ultimilor 5 ani,Litera promovează un amplu program socio-cultural de popularizare a cărţii, scoţând zilnic în vânzare, la preţuri mici câte o carte din diverse colecţii: „Marea enciclopedie a cunoaşterii” (6 volume), „Raftul de cultură generală” (18 volume),„Biblioteca pentru toţi” (180 volume), „Marea istorie ilustrată a lumii”(9 volume), „Atlas istoric ilustrat al lumii”, „Atlasistoric ilustrat al României”,„Descoperă lumea” (10 volume), „Cele mai frumoase poveşti”(12 volume), „Marea enciclopedie. Statele lumii” (10 volume),„Biblia cu ilustraţii” (8 volume), „Enciclopedia universală Britannica” (16 volume) – cea mai mare enciclopedie ilustrată color în România , „Dicţionar universal ilustrat al limbii române (12 volume)”-cel mai mare dicţionar explicativ ilustrat color din România,„Cronica ilustrată a omenirii” (16 volume), „Dicționar medical ilustrat(12 volume), „Biblia ilustrată pentru copii” (12 volume), „Şcoala celor şapte pitici” (70 volume), „Copilul deştept”(14 volume), „Lira” (200 volume), „ Scriitori români ilustraţi” (20 volume) etc.

În librăriile sale din Republica Moldova Litera pune în vânzare nu numai propriile cărţi, ci şi ediţii importate de la cele mai mari şi prestigioase edituri din România.

Nu uitaţi: Cartea este cel mai frumos cadou şi spune-mi ce citeşti ca să-ţi spun cine eşti.