In vara anului 1914, cea mai mare parte a Europei s-a prabusit intr-un razboi atat de catastrofal incat a zdruncinat politica si insusi sistemul de credinte al continentului intr-un mod fundamental. Dezastrul i-a inspaimantat pe supravietuitori si a socat o civilizatie care isi asumase total rolul de model pentru restul lumii. Totul s-a prabusit intr-un haos de o salbaticie aflata dincolo de orice termen de comparatie. In 1939, europenii aveau sa inceapa un al doilea conflict care a reusit sa fie chiar si mai teribil – un razboi in care uciderea civililor a ocupat scena centrala si care a culminat cu Holocaustul.
Drumul spre iad ne spune aceasta poveste cu intelegere, fler si originalitate. Kershaw reia evenimentele intr-o naratiune fascinanta, dar abordeaz si problemele cele mai dificile pe care le ridica aceste intamplari din trecut – ce au insemnat ele pentru europenii care le-au declansat si care le-au trait si ce inseamna pentru noi.
Istorie la dimensiuni epice... ar trebui sa figureze in lista lecturilor obligatorii. – The New York Times
Ne aflam in prezenta unui istoric emerit. – Spectator
Magistral. – The Economist
Ian Kershaw este autorul lui Hitler 1889-1936: Hubris si al Hitler 1936-1945: Nemesis, volume care au primit Wolfson Literary Award pentru istorie si Premiul Bruno Kreisky din Austria pentru cartea de politica a anului. De asemenea, a mai scris Making Friends with Hitler, care a castigat Elizabeth Longford Prize pentru biografie istorica, Fateful Choices: Ten Decisions that Changed the World, 1940-44, si The End: Germany 1944-45. Ian Kershaw este considerat unul dintre expertii de frunte ai lumii in istoria Germaniei naziste si in personalitatea lui Adolf Hitler. Membru al Academiei Britanice si al Societatii Regale de Istorie, a primit titlul de cavaler in anul 2002, pentru serviciile aduse in calitate de istoric.