Monogamia sexuala este, intr-adevar, un lucru natural pentru specia noastra? Asa ni s-a spus inca din vremea lui Darwin. Am fost invatati de organizatiile stiintifice, de institutiile religioase si culturale ca barbatii si femeile au evoluat in familii in care protectia barbatului era oferita la schimb contra fertilitatii si fidelitatii femeii. Dar aceasta poveste se prabuseste.
Tot mai putine cupluri se casatoresc, rata divorturilor creste mereu, in timp ce adulterul si libidoul scazut distrug chiar si cele mai solide casatorii. Cum putem reconcilia povestea standard despre evolutia sexuala umana cu realitatea? Demitizand aproape tot ce stim despre sex, Christopher Ryan si Cacilda Jethб ofera o explicatie alternativa indrazneata.
Argumentul lor esential este ca oamenii au evoluat in grupuri egalitare care imparteau hrana, ingrijirea copiilor si, adesea, partenerii sexuali. Punand cap la cap dovezi din antropologie, anatomie si psihosexualitate, autorii arata cat de departe de monogamie este, in realitate, natura umana. Cu inteligenta si umor, Christopher si Cacilda incearca sa afle de ce fidelitatea pe termen lung poate fi atat de dificila, de ce pasiunea sexuala tinde sa dispara pe masura ce dragostea devine mai profunda si de ce atat de multi barbati de varsta mijlocie risca totul pentru niste aventuri trecatoare cu femei mai tinere.
O carte geniala si provocatoare despre originile preistorice ale sexualitatii moderne.