Tactici simple care te ajuta sa te descurci cu sefii usor vexabili si cu angajatii superficiali Un micromanager cu obsesia controlului iti inabusa ideile in fasa? Seful tau „dragut” obisnuieste, de fapt, sa injunghie in mod profesionist pe la spate? Sau echipa ta se pricepe mai bine la gasit scuze viteza decat la rezolvat problemele? Este momentul sa ridici miza si sa nu mai lasi pe altii sa profite de tine!
Dupa ce ne-a prezentat trasaturile bune si rele ale diferitelor tipuri de personalitate (Rosu, Albastru, Verde si Galben) in bestsellerul sau international Inconjurat de idioti, expertul suedez in comportament Thomas Erikson ne arata instrumentele si tacticile de care avem nevoie pentru a obtine ce e mai bun din cei cu care lucram. Indraznet si relevant, Erikson ne va ajuta sa ii motivam pe ceilalti, sa ne impresionam managerul si sa descoperim calea spre succes, indiferent de circumstantele noastre profesionale.
Indiferent cum citesti aceasta carte, am un sfat pentru tine: citeste-o din nou, cu un pix in mana. Subliniaza lucrurile pe care le consideri interesante, incercuieste frazele-cheie importante sau sectiunile care se aplica in viata ta de zi cu zi. Marcheaza paginile (da, te indemn sa indoi filele) sau foloseste post-ituri de diferite culori.
Scopul meu a fost sa ma exprim cat mai clar si mai direct si sa incerc sa evit un continut pompos. Dar s-ar putea sa fie nevoie sa citesti aceasta carte de mai multe ori pentru a intelege ce domenii sunt cele mai importante pentru tine. Prin urmare, acorda-ti timp pentru a reflecta asupra partilor care ti se aplica in mod special.
Si nu uita ca poti continua si singur. Metodele pe care le-am prezentat in aceasta carte sunt modele simplificate ale unor procese destul de complexe si nu explica totul in profunzime. Exista multe carti bune, care te ajuta sa aprofundezi subiectul, daca esti interesat. Iti recomand sa arunci o privire pe lista de la sfarsitul acestui volum.
Testeaza tot ce ai invatat. Daca nu functioneaza prima data, nu inseamna ca nu va functiona niciodata. Daca tu, ca sef, chiar iti doresti sa ajuti un angajat sa se descurce mai bine, nu renunta usor. Aminteste-ti cum era cand copiii tai invatau sa mearga. S-au impiedicat, au cazut, s-au lovit si au plans. Dar i-ai indemnat sa renunte? Le-ai spus ca o sa-i plimbi cu caruciorul pentru tot restul vietii?
Cunosti raspunsul.
„Un studiu incurajator... Accentul pus atat pe subaltern, cat si pe manager il scoate in evidenta.“ (Publisher’s Weekly)