• Folio. ELECTRA.

Folio. ELECTRA.

Jennifer Saint
  0 din 0 / 0 opinii

 • Editura: LITERA
 • ISBN: 9786063397400
 • Anul ediţiei: 2022
 • Dimensiune: 130x200
 • Limba: RO
 • Numarul paginilor: 384
 • Tipul copertei: Brosata
 • Colecția: Folio
 • Livrare rapidă
 • Preluare gratuită
  în magazin

 • Retur gratuit
 • 246,00 lei MD
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Livrare: 1-2 zile

Ai intrebari legate de produs sau te putem ajuta sa plasezi o comanda?

Ne poti suna la
079294081, +373 (022) 29-40-81,
Luni - Vineri: 09:00 – 18:00
Sambata-Duminica - zi libera
Cand Clitemnestra se casatoreste cu Agamemnon, ea alege sa ignore zvonurile despre trecutul sangeros al Casei lui Atreu, familia din care se trage sotul ei. Dar inainte de izbucnirea Razboiului Troian, cand Agamemnon o tradeaza in cel mai cumplit mod cu putinta, Clitemnestra se vede nevoita sa infrunte blestemul abatut de atata amar de vreme asupra neamului lor.

In Troia, printesa Casandra este inzestrata cu darul profetiei, dar poarta si ea propriul blestem: nimeni nu va crede vreodata in prevestirile ei. Cand i se arata ce se va alege de cetatea ei draga, odata cu sosirea lui Agamemnon in fruntea ostirilor sale, Casandra nu va reusi sa impiedice producerea tragediei.

Electra, fiica cea mica a Clitemnestrei si a lui Agamemnon, nu-si doreste nimic altceva decat ca preaiubitul ei tata sa se intoarca teafar acasa, de la razboi. Dar va putea ea oare sa eludeze istoria sangeroasa a familiei sale, sau si soarta ei va fi pecetluita de violenta?

Jennifer Saint, autoarea bestsellerului Ariadna, propune de aceasta data o fascinanta reinterpretare a legendei Electrei, una dintre cele mai faimoase antieroine din mitologia greaca.

„Electrizant... un roman pe care cu greu il poti lasa din mana... Cititorii pasionati de mitologia greaca, precum si cei care cunosc doar crampeie din legende vor savura aceasta noua si extraordinara repovestire, perfecta pentru fanii romanului Circe de Madeline Miller.“ (Booklist)

„Electra readuce la viata lumea Greciei miceniene. In proza lui Jennifer Saint, auzi canturile poetilor, simti podelele sub talpi si mirosul lemnului arzand in vatra, si traiesti povestea acestor trei femei profund diferite, ca si cand te-ai afla si tu acolo. O fermecatoare repovestire a legendelor antice, marcate de tradari si capriciile zeilor.“ (Claire North)

„Jennifer Saint ne demonstreaza ca, si dupa mii de ani, aceste povesti si-au pastrat nestirbite impactul si rezonanta. In Electra, personajele legendare dobandesc un caracter imediat si intim, lucru care nu ar fi fost posibil in mainile unui povestitor mai putin sigur si dibace. Saint confera deopotriva voce si umanitate unor femei care fusesera marginalizate in cadrul povestilor pe care credeam ca le cunoastem. Viziunea ei este limpede si clara, iar rezultatul este o carte captivanta si profund induiosatoare.“ (Katherine J. Chen)

„Electra este un roman senzational. Jennifer Saint a creat propria versiune a unui mit antic, constituind o lectura palpitanta si insufland extrem de multa profunzime si vitalitate personajelor. O carte cu adevarat tulburatoare si plina de mici tuse minunate, ce confera povestii un aer proaspat si modern, fara a pierde nimic din magia cadrului clasic.“ (Elodie Harper)

„Electra spune povestile a trei femei, in lupta lor pentru faurirea propriului destin. In acest roman fascinant, cu o scriitura minutioasa si evocatoare, Jennifer Saint exploreaza tema suferintei transmise din generatie in generatie. O lectura cu adevarat captivanta.“ (Elizabeth Lee)

Fascinata dintotdeauna de mitologia Greciei antice, JENNIFER SAINT a urmat studii clasice la King’s College din Londra. Si-a petrecut urmatorii treisprezece ani lucrand ca profesoara de engleza, impartasindu-le elevilor sai dragostea pentru literatura si scriere creativa. A debutat cu romanul Ariadna (2021), care a devenit rapid bestseller si a fost urmat de Electra (2022), o alta reinterpretare moderna a unui mit antic.

Spune-ţi opinia

Rău     Bun

Alte cărţi de Jennifer Saint

Recomandări