Conceput si realizat de un doctor in stiinte medicale, specialist in medicina interna si cea de familie, volumul prezinta principalele ciuperci comestibile si otravitoare (peste 100 de specii), textul fiind insotit de planse color.
Multe dintre aceste daruri ale naturii au inalte proprietati curative, dar sint putin cunoscute de populatie. De asemenea, cartea descrie componenta lor chimica, efectele curative, reactiile nedorite, intoxicatiile posibile atat la adulti, cat si la copii. Volumul de fata este printre putinele lucrari care analizeaza efectul ciupercilor asupra sanatatii omului, proprietatile cancerigene ale unora sau anticancerigene ale altora, precum si tratarea alergiilor si Sida prin intermediul lor. O atentie deosebita se acorda drojdiilor alimentare: drojdiile de panificatie, de vin si de bere, care nu sint altceva decit ciuperci unicelulare. Drojdiile se folosesc la tratarea cancerului, hepatitei, proceselor supurative in plamini, diabetului zaharat, anemiei, gastritei, enterocolitei, amenoreei, dermatitei etc. Pe langa datele de ordin general, lucrarea include si un sir de sfaturi practice privind prepararea ciupercilor, sfaturi insotite de retete ale unor mancaruri din ciuperci, drojdii de vin, de bere si de cvas, mentionandu-se totodata efectele unui consum abuziv.
Cartea se adreseaza persoanelor care vor sa afle mai multe despre o alimentatie corecta, medicilor si bucatarilor.