In Viena anului 1938, Stephan Neuman are 15 ani si este fiul unei familii evreiesti cu stare si influenta, viitor dramaturg care, in cautare de inspiratie, cerceteaza atat strazile, cat si tunelurile ascunse ale vechiului oras. Cea mai buna prietena a lui Stephan este sclipitoarea Ћofie-Helene, o tanara crestina, matematiciana de geniu, a carei mama este redactorul-sef al unei reviste antinaziste. Curand, zilele lipsite de griji ale celor doi adolescenti sunt strivite sub bocancii nazistilor care preiau controlul asupra Austriei.
Speranta insa nu moare. Truus Wijsmuller, membra a miscarii olandeze de rezistenta, isi risca viata scotand pe furis copii evrei din Germania si trimitandu-i catre natiunile care ii accepta. Misiunea aceasta devine inca si mai periculoasa dupa Anschluss – anexarea Austriei de catre Hitler – fiindca multe tari europene isi inchid granitele in fata miilor de refugiati.
Tanti Truus este hotarata sa salveze cat de multi copii poate. Dupa ce Marea Britanie adopta o lege prin care accepta sa preia copii refugiati din Reichul german, ea isi face curaj si il abordeaza pe Adolf Eichmann, nazistul care avea sa vina cu ideea „solutiei finale in chestiunea evreiasca”, in incercarea de a scoate copii precum Stephan, fratiorul lui, Walter, si Ћofie-Helene din iadul care se arata.