• 210 compuneri si teste rezolvate Limba si literatura romana

210 compuneri si teste rezolvate Limba si literatura romana

Cecilia Stoleru,Constantin Schiopu
  0 din 0 / 0 opinii

  • Livrare rapidă
  • Preluare gratuită
    în magazin

  • Retur gratuit
  • 75,00 lei MD
  • Disponibilitate: Epuizat
  • Livrare: 1-2 zile

Ai intrebari legate de produs sau te putem ajuta sa plasezi o comanda?

Ne poti suna la
079294081, +373 (022) 29-40-81,
Luni - Vineri: 09:00 – 18:00
Sambata 10:00 - 17:00
Moto: „O carte este o usa care va asteapta sa o deschideti. Dincolo de ea sunt promisiuni si certitudini. Daca ati deschis-o, pasiti cu incredere mai departe, fara sa uitati ca fiecare pas in plus in cunoastere presupune, in acelasi timp, efort si bucurie. Bucuria de a reintalni ceea ce ati invatat in anii de dinainte de a descoperi lucruri si perspective noi, texte si elemente noi de comunicare, asa cum au fost pregatite si adunate intre pagini de carte scolara, pentru a servi preocuparilor si asteptarilor celor care acum invata.”
Corneliu Craciun

Examenul de bacalaureat, ca proba de evaluare finala, reflecta o situatie care obliga la constatari, analize si identificarea solutiilor in vederea asigurarii unei educatii de calitate. Rezultatele din ultimii ani confirma necesitatea stringenta a unei pregatiri constiente, riguroase, metodice pentru a sustine examenul de bacalaureat la Limba si literatura romana.
In acest sens, ne bucura aparitia unei carti-sinteza a activitatii didactico-metodice desfasurate de catre profesorii Constantin Schiopu si Cecilia Stoleru, 210 compuneri si teste rezolvate. Limba si literatura romana, aparute la Editura TEO-Educational, 2014.
Constantin Schiopu, doctor, conferentiar universitar, profesor de limba si literatura romana, un bun si competent coleg la catedra, este autorul a peste 100 de lucrari: manuale scolare (Literatura romana, manuale pentru clasele a X-a; a XI-a; a XII-a), ghiduri (Comentarii literare. Ghid pentru examenele de bacalaureat si de admitere), studii critice (Poezia lui Stefan Augustin Doinas: intre mitic si baladesc), antologii (Slove de foc si slove faurite. Antologie de poezie romaneasca interbelica) etc., lucrari de o reala utilitate pentru studierea limbii si literaturii romane.
Lucrarea 210 compuneri si teste rezolvate. Limba si literatura romana este conceputa ca un ghid recapitulativ, unitar si sintetic pentru pregatirea examenului de bacalaureat, alcatuita in conformitate cu cerintele curriculumului si cu prevederile Ministerului Educatiei din Republica Moldova privind proba scrisa a examenului de bacalaureat la disciplina Limba si literatura romana.
Cartea porneste de la ipoteza ca, prin cunoasterea / intelegerea / exersarea / interpretarea conceptelor-cheie, elevii isi vor forma si dezvolta competentele specifice disciplinei si, de fapt, vor raspunde Cadrului European Comun de Referinta pentru Limbi, care considera comunicarea in limba materna „o abilitate de a interactiona intr-un mod adecvat in cadrul intregii game a contextelor sociale si culturale”.
Prin continutul sau lucrarea are ca scop sa raspunda la un sir de intrebari, pe care si le pune fiecare dintre candidatii la bacalaureat si profesorii de limba si literatura romana la orele de curs.
Cartea este alcatuita din sase parti si anume:
Partea I-a – Proza;
Partea a II-a – Dramaturgia;
Partea a III-a – Poezia;
Partea a IV-a – Caracterizarea personajului literar;
Partea a V-a – Notiuni de teorie literara;
Partea a VI-a – Compuneri de utilitate sociala si compuneri-corespondenta.
Lucrarea cuprinde mai multe tipuri de subiecte:
• compuneri-eseuri de tip structurat, pornind de la un fragment dintr-o opera literara, de la o asertiune critica sau avand o anumita tema;
• caracterizari de personaje;
• includerea unei opere intr-o specie sau intr-un curent literar;
• comentarea titlurilor etc.
De exemplu: Caracterizati, intr-un eseu structurat de 2-3 pagini, personajul principal dintr-un roman realist studiat.
Cerinte:
• definiti realismul;
• indicati 4 trasaturi caracteristice acestui curent literar;
• prezentati evolutia personajului ales;
• indicati mijloacele de caracterizare utilizate de autor;
• reliefati semnificatiile acestui personaj.
Testele din volumul prezentat ofera sugestii de rezolvare, modele-suport pentru a sustine cu succes examenul final, facilitand intelegerea, interpretarea si comentarea fragmentelor din operele literare. Aceste modele ii ajuta pe elevi la rezolvarea

Spune-ţi opinia

Rău     Bun

Recomandări