• Indicele glicemic

Indicele glicemic

Michel Montignac
  0 din 0 / 0 opinii

  • Editura: LITERA
  • ISBN: 9789736756368
  • Anul ediţiei: 2009
  • Dimensiune: 130x198
  • Limba: RO
  • Numarul paginilor: 120
  • Tipul copertei: Brosata
  • Greutatea: 0.11kg
  • Colecția: Sanatate
  • Livrare rapidă
  • Preluare gratuită
    în magazin

  • Retur gratuit
  • 32,00 lei MD
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Livrare: 1-2 zile

Ai intrebari legate de produs sau te putem ajuta sa plasezi o comanda?

Ne poti suna la
079294081, +373 (022) 29-40-81,
Luni - Vineri: 09:00 – 18:00
Sambata 10:00 - 17:00
Conceptul de indice glicemic, folosit in mod revolutionar de Michel Montignac inca din 1986, redefineste principiile dietei alimentare. Indicele glicemic, care poate avea valori de la 0 la 100, masoara capacitatea unei glucide pure de a ridica nivelul glicemiei (adica al zaharului din sange) in raport cu o scara de valori avand ca punct de referinta glucoza.

Montignac demonstreaza ca alimentele cu IG scazut (legume, fructe proaspete) isi elibereaza treptat energia in organism si duc la o senzatie prelungita de satietate. In schimb, cele cu IG mare (painea alba, cartofii prajiti) produc energie pe durata scurta, organismul simtind repede nevoia unei noi gustari.

Dupa o prima parte de teorie a nutritiei, axata pe conceptul de IG, cartea va ofera liste cu alimente in functie de indicele lor glicemic. Controlul glicemiei nu inseamna doar scaderea in greutate, ci si diminuarea riscului de aparitie a unor boli precum diabetul sau afectiunile cardiovasculare.

Spune-ţi opinia

Rău     Bun

Alte cărţi de Michel Montignac

Recomandări